Wine of the past, beer of the future
Perfect for now
ONZE MEDE
Onze hoge productienormen en pure ingrediënten zorgen voor kwaliteit in elke fles. Bovenop onze gebruikelijke selectie van mede, introduceren we elk seizoen een nieuwe beperkte reeks, gemaakt uit de beste ingrediënten die aansluiten bij het seizoen. Ontdek hieronder wat voor soorten mede wij maken en wat de verschillende soorten mede uniek maakt.
TRADITIONAL
Deze uitzonderlijke mede wordt uitsluitend van honing geproduceerd en is een uitstekende keuze voor speciale gelegenheden. Een traditional mag als enige toevoeging hebben dat deze op hout gerijpt is. Zoals bij elke categorie, hoeft de mede niet per se zoet te zijn. Grofweg kan  de mede gespecificeerd worden in droge, semi-droge/zoete en zoete mede.
MELOMEL
Een melomel is een mede met fruit. Onze melomel is een delicaat evenwicht tussen mondgevoel en smaak. Binnenin deze categorie van melomel, zijn er enkele subcategorieën. Een cyser is een melomel die met appel(sap) gemaakt wordt. Pyments zijn mede die gemaakt worden met druiven, Verder heb je bessen mede; deze worden gemaakt met bessen soorten. Ook heb je steenfruit mede, waarbij er steenvruchten in de mede zijn verwerkt. Ten slotte heb je de overige, waarin andere soorten fruit zit dan hierboven beschreven.
METHEGLIN
Een metheglin is een mede met specerijen. Deze categorie mede kan verdeeld worden in twee subcategorieën. De ene is een fruit en kruiden metheglin, waarin beide bestanddelen voorkomen. De andere bestaat uit kruiden en/ of specerijen.
SPECIALTY
In deze laatste categorie van mede zijn er drie subcategorieën. De eerste zijn braggots (mede-bier). Dit is een mix tussen bier en mede. Verder heb je historische mede. In deze subcategorie hoort mede die al eeuwenlang in een bepaalde cultuur op dezelfde wijze wordt gemaakt, zoals in Polen of Ethiopië. Ten slotte heb je nog de experimentals. Dit zijn mede die in geen enkele andere categorie thuishoren die hierboven beschreven staan.